וואו, איזו פעימה זו הייתה… כזו שבסיומה אתה רוצה לא באמת רוצה לנסוע הביתה. אולי להחליט שאני שומר שבת, ולצאת רק בצאת הכוכבים?
זריזין מקדימין, ועוד לפני 9:30 בבוקר יום שישי כבר הייתה חוות טבע האדם בניר צבי ערוכה לארח את עשרות החברים שהגיעו מרחבי הארץ. כייף של בוקר עם חיבוקים, חיוכים, ופינת קפה גדושה בעוגות תוצרת בית שהכין סימון האחד והיחיד. התארגנות זריזה והמפיק האגדי ענבר הראל מוביל אותנו במעגל חיבור לגוף, למקום, לרגע.
לא הרבה זמן אחר כך ואנחנו כבר בפודים, במדיטציית היזכרות שמנחה גילי שלג. מתחילים בהתרגשות בשיח על תחושות וזכרונות ממפגשי השיווה והפעימות בעבר. כבר כעת אנחנו בהתכווננות לסופ"ש של קבלת החלטות ודיונים על עתיד העמותה והחבורה היקרה כל כך לליבנו.
אף אחד לא יודע איך הוא עושה את הקסם הזה, אבל בכלום זמן העמיד סימון ארוחת צהריים לתפארת הקוסקוס (ברור שלא רק…) וכולנו חגגנו על המטעמים.
דיון ראשון בצמצום הפרויקטים
אחרי ארוחת הצהריים התכנסנו ב"דום", ושמענו סקירה על מצב העמותה מאילן שרון, היו"ר, וגאי קרום, הגזבר. לצערנו התבשרנו כי עקב המצב הכלכלי והיתכנות הפעילות ההתנדבותית, נאלץ להיפרד משני פרויקטים משמעותיים שחוללה העמותה – קו המקשיבנים ומעגלי הבנים. כעת מחפשים מי ש"יאמצו" את הפרויקטים וימשיכו להוביל אותם. המשמעות, כפי שהציגה הנהלת העמותה את הדברים, היא חזרה לערכי הליבה, לאירועים שמזוהים עם העמותה – פסטיבל שיווה, הפעימות וסופי השבוע לאבות וילדים.
אחרי זמן קצר להתאוששות מ"הפצצה" ומהדיון שהיה סוער לפעמים, התכנסנו פעם נוספת, למעגל הקשבה שהוביל צוק שמעון. נתנו קול לתחושות, לעתים לא פשוטות, ולרגשות של אנשים שחלקם היו מעורבים בפרויקטים הללו והתקשו לעכל את הבשורה. הבקשה הייתה גם לומר כיצד יכול כל אחד להמשיך ולתרום מיכולותיו לעמותה.
ערב שבת שבטי
הקולות והדיונים המשיכו להישמע גם מחוץ למפגש ולמעגל, כאשר יצאנו להיערך לקבלת השבת. לבושי לבן, רגועים ומתמסרים הגענו לקבלת השבת, שהובילו בנגינה ניר שריג ואביעוד רשף. שני הנגנים המוכשרים הביאו איתם את אווירת השבת, המוסיקה, התפילות וגם היין והחלות, וריגשו את כולנו.
בחוץ המשיך סימון – עם חברים מקסימים שעזרו לו – והפליא בארוחת ערב חגיגית, בשולחן שלא היה מבייש מלון של חמישה כוכבים, ובקינוחים מופלאים. האם מחלקים כוכבי מישלן לארוחות ליל שבת בפעימת הלב?
ארוחת הערב הסתיימה ושוב התכנסנו, הפעם מסביב למדורה.
סבב לא פשוט של חוויות מהשנה האחרונה, שנת מלחמה, שנה של אובדנים, וגם כאבים שלא קשורים ישירות ל-7 באוקטובר. חברים חלקו ושיתפו את רגשותיהם מול אובדנים אישיים, התמודדות וסיוע לבני משפחה קרובים שהיו בלב האירועים – וכיצד האירועים משפיעים עליהם לאורך השנה האחרונה ועד היום. שיתופים נוספים, מהלב, היו על רגשות אחרים שנפגעו, על התמודדות עם דחייה, עם חוסר הכרה.
החלק השני של אותו ערב, מסביב למדורה, היה קליל יותר, אולי בזכות הערק והוויסקי, כלל בדיחות והומור, הרבה צחוקים ואווירה חברית.
אסיפה כללית
הבוקר עלה ואחרי צ'י קונג שהוביל זוהר וילסון (וגרם לבהלה אצל ביז'ו הכלב) שוב התכנסנו סביב שולחן ערוך בכל טוב, לקראת יום עבודה משמעותי.
האסיפה הכללית נפתחה שוב בדיון על מצב העמותה מבחינת הפרויקטים שלא התרוממו. הוחלט כי במהלך שנת 2025 לא תקים העמותה פרויקטים מתמשכים נוספים. צוות מקרב העמותה, יפעל בתקופה זו לגבש נוהלים כיצד ניתן לבצע שיתופי פעולה עם גורמים נוספים, ותקנון שיאפשר את הפעילות הזו בצורה יעילה וללא משוא פנים.
בחירת בעלי תפקידים
אחרי יותר משנתיים בתפקיד, נועם לשם הודיע על סיום תפקידו בתור מזכיר העמותה. אורי דבורי הציע את עצמו לתפקיד, ונבחר פה אחד.
לאחר שעלה נושא הקושי בניהול הפקות העמותה, בעיקר הפסטיבלים החצי שנתיים, הציגו אילן שרון, גאי קרום ואורי דבורי, את הרעיון ליעל את הוועד באמצעות מתן תפקידים ומשימות לכל אחד מהחברים:
מלווה הפקות ראשי – אחראי על ההסתכלות של הפקה כפרויקט, לייצר את המתודולוגיה
מחזיק תוכן – אחראי שההפקות לפי ערכי העמותה
מנהל שיווק – מלווה את השיווק של הפרויקטים והעמותה כולה לאורך זמן
מנהל תקשורת עם הקהילה – שומר האש הדיגיטלית השבטית
הדבר ישפר גם את הקשר בין הוועד/הנהלת העמותה, לבין צוותי ההפקה של כל אחד מהאירועים.
לתפקידים נבחרו חברי העמותה הבאים: מלווה הפקות רומה פלוטקין, מחזיק התוכן ניר שריג, מנהל השיווק פליקס גרימברג, מנהלי תקשורת עם הקהילה אסף לוסטיג ואחיה ראב"ד. יהושע אלבוחר "אושרר" כקניין ואחראי לוגיסטיקה, על אף שאינו חבר ועד.
תפקיד נוסף שאושר, היה של ששי גבע כחבר חדש בוועדת הביקורת של העמותה.
נפרדנו באהבה והערכה מחברי הוועד שהחליטו לפרוש – ארנון פניני (אחרי 12 שנה בתפקידים שונים בוועד ובהנהלה!), גיא ראב"ד, סוף יור, יששכר גרמן וענבר הראל – שכמו שהגדיר זאת אחד החברים, הגיע לזמן קצר, "עקץ" בפעימה המרגשת והמדויקת, והמשיך הלאה.
האסיפה נמשכה אחרי עוד משתה כיד המלך (הידוע גם בשם ארוחת צהריים). נושא נוסף שעלה, והדיון בו נדחה לפעימה הבאה, היה העלאת דמי החבר. בין היתר התברר כי כיום ההכנסה החודשים של העמותה מדמי החבר היא 2,200 ₪, לעומת הוצאה חודשית שוטפת של כ-3,300 ₪. הוחלט לקיים עבודת מטה לפני קבלת ההחלטה.
שיווה אביב 2025 ופעימה נוספת
שעות אחר הצהריים הוקדשו לנושא שיווה אביב (שאמור היה מלכתחילה להתקיים בחורף). רומן פלוטקין מוביל את ההפקה, ולצדו איתן גינוסר, אביעוד רשף, פליקס גרימברג, נאור קפלן ויהודה צנגר. אליהו שדה התנדב ללוות את ההפקה, שהתכנסה מיד לישיבה ראשונה.
הנושא האחרון על סדר היום היה בחירת צוות ההפקה לפעימת הלב הבאה, ואברי ברקת התנדב להוביל. יחד עמו התייצבו ששי גבע, יהושע אלבוחר ועוז מימון
באופן אישי – את סיום האסיפה ליוותה תחושה טובה של עשייה, של הרגשה שיוצאים לדרך חדשה ואנרגטית. מעגל הסיום עורר בי רגשות של סיפוק ותקווה להמשך טוב לא פחות מכל מה שכבר היה. החיבוקים והחיבורים עם חברים לדרך, יצאו מהלב ובאו לידי ביטוי בעיניים הטובות, שלפעמים גם הזילו דמעה, של רגש וגם תקווה טובה.